MENU
PRZYSTAWKI
Domowa bruschetta — 31,90
domowa, tostowana focaccia z sosem z pieczonych pomidorów, mozarella, nuta bazylii, świeże zioła
Arancini z żebrem wołowym — 37,90
panierowane kulki z ryżu z duszonym żebrem wołowym, kremowym sosem arrabbiata, aioli z nutą cytryny, serem emilgrana
Krewetki — 73,90
krewetki tygrysie (5szt) w sosie bisque, grillowana bagietka z pieczywem czosnkowym
Pierożki z kurczakiem i kolendrą — 39,90
podawane z sosem miętowo-cytrynowym
Szarpana wieprzowina — 37,90
duszona w ciemnym sosie, na bułeczkach drożdżowych z sałatką z ogórka i cebuli
Tatar z polędwicy wołowej — 61,90
z żółtkiem sous-vide, marynowanymi kurkami, szalotką, ogórkiem kiszonym i musztardą Dijon
Selekcja serów — 68,90
kompozycja wyszukanych serów, miód, konfitura z czerwonej cebuli, oliwki oraz grissini
Antipasti — 89,90
kompozycja włoskich serów i wędlin, domowe pikle, suszone pomidory, faszerowane papryczki, oliwki oraz grissini
ZUPY
Krem z pieczonych pomidorów — 31,90
z ziołową kwaśną śmietaną i pieczywem czosnkowym
Żur z białą kiełbasą — 39,90
z jajkiem, serwowany w misie chlebowej
SAŁATKI
Sałatka a’la Cezar — 53,90
grillowany kurczak, chrupiący bekon, pomidorki cherry, dressing cezar, grzanki z pieca, grissini i grana padano
Sałatka z kozim serem w cieście filo — 51,90
marynowane buraki, pomidorki cherry, grissini i sos Vinaigrette
MAKARONY
Makaron penne z kurczakiem — 52,90
kremowy sos śmietanowy, szpinak, cukinia, grana padano
Spaghetti a’la carbonara — 47,90
w sosie śmietanowym z boczkiem, czosnkiem, cebulą, natką pietruszki i grana padano
Makaron penne w klasycznym sosie pomidorowym — 44,90
z dodatkiem delikatnej mozzarelli i grana padano
Makaron spaghetti z krewetkami — 56,90
sos winno-maślany, natka pietruszki, pomidorki koktajlowe i grana padano
Makaron linguine z kaczką — 62,90
szarpane mięso z kaczki, sos demi glace, suszone pomidory, prażone orzechy włoskie, natka pietruszki, grana padano
DANIA GŁÓWNE
„Nasz klasyk” — 63,90
filet z kurczaka, zapiekany z mozarellą i suszonymi pomidorami, sos śmietanowo-ziołowy, listki sałat z Vinaigrette, chrupiące frytki
Polędwica wołowa — 154,90
stek z polędwicy na puree ziemniaczanym z karmelizowaną cebulą i warzywa w sosie demi glace
Kotlet schabowy — 61,90
kapusta zasmażana z koperkiem, ziemniaki z pieca
Pierogi Ruskie — 46,90
kwaśna śmietana, cebula z boczkiem i oliwa szczypiorkowa
Żebro — 76,90
w sosie BBQ, frytki, surówka Coleslaw
Filet z sandacza — 76,90
z szafranowym risotto, peperonatą, oliwą ziołową, podany z kremowym sosem na bazie tymianku i estragonu
Konfitowane udko z kaczki — 87,90
puree dyniowe z nutą kardamonu, ziemniaczane gratin, ciemny sos z wiśniami na bazie wina porto
BURGERY
Burger wołowy — 62,90
200g wołowiny, ser cheddar, tostowana bułka, sałata rzymska, pomidor, sos choron z nutą chilli, chrupiący boczek i domowe frytki
Burger z kurczakiem — 59,90
kurczak smażony w panko, tostowana bułka, chrupiąca kapusta w stylu „Coleslaw”, pikowany ogórek, orientalna glazura i domowe frytki
Vegetarian burger — 57,90
kotlet wegański, sos BBQ, ser cheddar, sałata, pomidor, ogórek kiszony, czerwona cebula z salsą pomidorowo-paprykową i domowe frytki
DESERY
Fondant czekoladowy — 32,90
z lodami waniliowymi i frużeliną wiśniowo-porzeczkową z nutą anyżu
Tiramisu — 32,90
delikatny krem na bazie mascarpone, biszkopty Savoiardi, Amaretto
Domowy sernik — 31,90
podawany z musem malinowym
Torcik z białej czekolady — 31,90
podawany z prażonymi migdałami oraz musem mango-marakuja
Jabłka pod kruszonką — 29,90
zapiekane jabłka pod maślaną kruszonką, lody waniliowe
Piano Rouge — 34,90
lody różane, lody waniliowe, sos z białej czekolady frużelina wiśniowo-porzeczkowa, bita śmietana